Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Çerezlerin kullanımını ONAYLIYORUM ONAYLAMIYORUM

HABERLER

Ebediyen Dönüş sergisi 26 Ekim’e kadar Hazal Özkan Art Gallery’de
21.09.2022
BÜLTENE AİT GÖRSELLER
Bültene Ait Dosyalar

Ebediyen Dönüş sergisi 26 Ekim'e kadar Hazal Özkan Art Gallery'de

17. İstanbul Bienali'nin Kompostlaşma” başlığından esinlenerek ve bienalin altı ekseniyle iletişim halinde tasarlanan Ebediyen Dönüş sergisi 20 Eylül'deki açılış etkinliğiyle başladı. Sekiz genç sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi 26 Ekim'e kadar ziyaretçilerini bekliyor.
 
Küratörlüğünü galerinin kurucusu ve sanat tarihçisi Hazal Özkan'ın üstlendiği sergi, kompostlaşma sürecini döngü ve dönüşüm kavramları üzerinden ele alıyor. Bunu yaparken ise bienalin de altını çizdiğini kaynak ve kaynak kullanımı konularını sanatın kaynağı bağlamında odağında tutuyor; bienalin altı ekseninden en çok arşivlemeye dikkat çekiyor. 
 
Sergide sekiz genç sanatçının Hazal Özgür, Rajab Eryiğit, Büşra Çeğil, Şevval Konyalı, Ece Kibaroğlu, Mehmet Ali Yıldız ve Ecem Ümitvar'ın eserleri yer alıyor. 
 
Sanatçılar temaya iki farklı yoldan birini seçerek yaklaşıyor. İlki biçimsel, yani kaynakların ön planda olduğu. İkincisi ise felsefi. Burada sanatçılar Nietzsche'nin Bengi Dönüş” merceğinden yola çıkıyor.
 
Sergideki çalışmalarda geçmişten gelen objeler yeni fikirlerle birleşiyor”
Sergiyle ilgili açıklamalar yapan Hazal Özkan Art Gallery'nin kurucusu ve sanat tarihçisi Hazal Özkan,Çok yetenekli ve üretken sekiz genç sanatçının eserleri bu sergide bir araya geldi. Eserler hem tek başlarına hem de birbirleriyle iletişimlerinde çok güçlüler. İzleyicide olduğu gibi mekanda da etki bırakıyorlar. Sanatçıların kullandıkları malzemeler yeni formlar ve yaşamlar buluyor. Bu sergide ziyaretçilerimizi boyanın katmanlaştığı ve başlı başına nesneleştiği, geçmişten gelen objelerin yeni fikirlerle birleştiği çalışmalar bekliyor” dedi. 
 
Ebediyen Dönüş sergisini 26 Ekim tarihine kadar Hazal Özkan Art Gallery'de ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Hüsrev Gerede Caddesi, Şehit Mehmet Sokak No:11 Maçka Business Center 1.Kat Beşiktaş/İstanbul

Editöre not: Toplu fotoğraf isimler soldan sağa: Hazal Özgür, Ece Kibaroğlu, Büşra Çeğil, Elifko, Hazal Özkan, Şevval Konyalı, Ecem Ümitvar, Rajab Eryiğit.
 
İlgili Kişi:
Ulaş Dağlıoğlu
GARAJ PR
05447345221
ulasd@garajpr.com
 
Hazal Özkan Art Gallery hakkında:
Hazal Özkan sanat tarihçi, sanat danışmanı ve girişimci. Lise öğrenimini İstanbul'da Robert Kolej'de tamamladıktan sonra Yale Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Yale'de lisans eğitimi için bulunduğu süre boyunca erken aşama teknoloji girişimlerine finans, iş geliştirme ve pazarlama alanında kar amacı gütmeden danışmanlık veren Yale Startup Consulting Group'u kurdu; Yale'deki Türk topluluğu olan Yale Friends of Turkey'nin başkanlığını yaptı ve Yale School of Drama'nın bir oyununda yardımcı yönetmen olarak rol aldı. Bunların yanı sıra Yale öğrencilerine Türkçe dersleri verdi. Mezuniyetini takiben kariyerine devam etmek üzere evine, İstanbul'a geri döndü. Bir süre pazarlama ve girişimcilik alanlarında çalıştı. Edindiği vizyonu üretken, dinamik, çağdaş ve topluma karşı sorumluluk hisseden bir yapı altında geliştirerek çalışması gerektiğine ve ait olduğu toplumun sanatçı ve sanat severlerine olan inancı ile İstanbul çıkış noktalı ve global hedefleri olan Hazal Özkan Art Gallery'i iki yıllık araştırmanın ve hazırlığın ardından 2021 yılında kurdu.