Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Çerezlerin kullanımını ONAYLIYORUM ONAYLAMIYORUM

HABERLER

Foodback, tarım ve gıda alanında değişimin öncülerini Gıdada Etki Konferansı’nda bir araya getirdi.
07.12.2022
BÜLTENE AİT GÖRSELLER
Foodback, tarım ve gıda alanında değişimin öncülerini Gıdada Etki Konferansı'nda bir araya getirdi.
 
EIT Food Türkiye Hub'ı Foodback tarafından düzenlenen Gıdada Etki Konferansı (GEK), 6 Aralık'ta çevrimiçi olarak gerçekleşti. Gıda ve tarım alanında sosyal ve çevresel sorunları gıda, tarım, inovasyon ve girişimcilik boyutlarında ele alarak uzun vadeli etki yaratmayı amaçlayan konferansta, alanında önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı.
 
EIT Food Türkiye Hub'ı olarak Foodback'in düzenlediği Gıdada Etki Konferansı (GEK), 6 Aralık'ta çevrimiçi olarak gerçekleşti. Gıda ve tarım sektörünü daha sağlıklı, sürdürülebilir ve güvenilir hâle getirmek amacıyla sektörün dönüşümü hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı konferansta, ilham veren konuşmalar gerçekleşti.
 
Türkiye ve Avrupa'da gıda ve tarım sektörünün güncel durumu ve gelecek trendlerinin ele alındığı konferansın konuşmacıları arasında Compassion in World Farming'in CEO'su, hayvan hakları savunucusu ve yazar Philip Lymbery; EIT Food  Bölgesel İnovasyon Programı yöneticisi Elvira Domingo; Michelin yıldızlı şef Maksut Aşkar; Kök Project kurucu ortağı ve CEO'su Semi Hakim; stratejik marka ve dijital pazarlama danışmanı Göksemin Gökalp Özdemir; Ipsos CCO'su Yasemin Özen Gürelli; FarmLabs Tarım Teknolojileri kurucu ortak ve CEO'su Hasan İmge Çelik ve daha pek çok önemli isim yer aldı.
 
“Daha iyi bir gelecek için harekete geçin” sloganıyla yola çıkan GEK 2022, karar vericilerden tüketicilere kadar gıda ve tarım alanının tüm paydaşlarını sosyal ve çevresel fayda için harekete geçirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda konferans katılımcılara; yenilikçi şirketleri, girişimleri ve alandaki yenilikleri keşfetme fırsatı sunuyor.
 
“GEK, çözüm odaklı etki önderlerini aynı platformda bir araya getirerek dönüşüm yaratıyor.”
Foodback kurucu ortağı Tuğçe Ergün, “Gıdada Etki Konferans serisini alanında tutkulu uzmanlarla birlikte gıda ve tarımın tüm aktörlerini harekete geçirmek üzere düzenliyoruz. Amacımız dünyada gittikçe önemi artan tarım ve gıda teknoloji girişimlerinin tanınmasını sağlamak ve daha iyi bir gelecek için birlikte hareket ederek neler yapabileceğimiz üzerine kafa yormak. Bu konferans serisi çözüm odaklı etki önderlerini aynı platformda bir araya getirerek dönüşüm yaratıyor.”
 
Taste Forward: tat konusunda alternatif çözümler
Konferans kapsamında ayrıca Foodback, Vertical ve Bi Nevi Deli iş birliğinde yan etkinlik olarak düzenlenen Taste Forward, 12 Aralık'ta fiziksel olarak Vertical İstanbul'da gerçekleşecek. Taste Forward ile gıda ve gastronomi dünyasında etki yaratan kişi ve kurumlar bitki bazlı gıda alternatiflerini deneyimleyerek bunların hangi bağlamda hangi lezzetlerle kullanılabileceği üzerine fikir yürütecekler. Alternatif protein üreticilerinin şeflerden geri dönüş alarak ürünlerini geliştirebilmelerini amaçlayan etkinlikle ilgili detaylar, önümüzdeki günlerde Foodback sosyal medya hesaplarında belli olacak.  
 
Konferansın çevrimiçi gerçekleşen tüm oturumları Impact Hub Istanbul YouTube hesabında erişime açık. Konferans hakkında daha detaylı bilgiye gidadaetki.com üzerinden ulaşılabilir.
 
İlgili Kişi:
Ulaş Dağlıoğlu
GARAJ PR
05447345221
ulasd@garajpr.com
 
Foodback & Impact Hub Istanbul hakkında
Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (European Institute of Innovation and Technology: EIT) gıda ağı EIT Food tarafından desteklenen Impact Hub İstanbul girişimi Foodback, tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen bir iş birliği ve inovasyon platformudur. 2018 senesinden beri EIT Food Türkiye Hub'ı olarak faaliyet göstermektedir.
 
EIT Food hakkında
Avrupa Birliği'nin Horizon 2020 programının bir parçası olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) desteklediği EIT Food, dünyanın en büyük ve dinamik gıda inovasyon topluluklarından biridir. Herkes için sağlıklı ve sürdürülebilir gıda hedefiyle gıda ekosistemini dönüştürmek için kurulmuştur.