Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Çerezlerin kullanımını ONAYLIYORUM ONAYLAMIYORUM

HABERLER

Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı’na son başvuru tarihi 16 Haziran
08.05.2023
BÜLTENE AİT GÖRSELLER
Bültene Ait Dosyalar

Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı'na son başvuru tarihi 16 Haziran
 
Türkiye'de tarım ve gıda sektöründe kapsayıcılık ile çeşitliliği teşvik etmek, kadın merkezli erken aşama girişimleri artırmak ve girişimcileri iş fikirlerini geliştirmeye yönlendirecek gerekli bilgi, güven ve desteği sağlamak amacıyla hayata geçirilen EWA Programı'na başvurular başladı. 16 Haziran'a kadar yapılacak başvurular arasından seçilen 10 kadın girişimci, altı ay boyunca çevrimiçi eğitimler ve etkinliklere katılıp, hem bire bir hem de uzman mentorluk alacaklar. Ülke finalinin birincisi 10 bin avro, ikincisi ise 5 bin avro ödülün sahibi olacak.  
 
Avrupa Birliği'nin Gıda İnovasyon Fonu (EIT Food) tarafından desteklenen Empowering Women in Agrifood (EWA) programı Türkiye'de Impact Hub İstanbul'un gıda ve tarım girişimcilik platformu Foodback ve Topraktan ortaklığıyla gerçekleşiyor.
 
Tamamı kadın bir ekip tarafından düzenlenen ve küresel iklim krizine Türkiye'den çözüm getiren kadın girişimcilerin gelişimine katkıda bulunan AB fonu destekli kuluçka programına son başvuru tarihi 16 Haziran.
 
Programa kimler başvurabiliyor?
Programa başvurmak için aranan kriterler şöyle sıralanıyor:
  • Başvuran girişimin kurucusunun veya kurucu ortağının kadın olması
  • Türkiye'de ikamet etmek
  • Tarım ve gıda sektörlerinde etki yaratacak erken aşama girişim sürecinde olmak
  • Girişim şirketleşmişse faaliyetinin iki seneyi geçmemesi  
  • Girişim şirketleşmişse şirket kurulum aşamasından bu yana toplamda en fazla 30 bin avro yatırım almış olması 
Bu yıl programda neler olacak?
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen EWA Programı, Türkiye'de 2020-2022 yıllarını kapsayacak şekilde üç yıldır düzenleniyor. EWA 2023 ise önceki yıllardan farklı olacak. Bu yıl EWA Avrupa ağına erişim imkanı sağlanacak. EIT Food'un EWA programına katılan girişimcilere diğer girişimlerle bir araya gelme şansı verilecek. Ayrıca girişimcilerin ihtiyaçları analiz edilerek, bu ihtiyaca yönelik mentor atanacak. Sektör uzmanları ile girişimler bir araya getirilecek ve sektörel bilgiler paylaşılacak. Ar-Ge odaklı girişimlerin kurumların laboratuvarlarını kullanabilmeleri için gerekli görüşmeler düzenlenecek. EWA ekibindeki iki farklı uzman ile girişimler girişim sunumlarını düzenleme şansı elde edecek. Foodback'in ilişki içerisinde olduğu yatırım fonu ile pitch deckler paylaşılacak.
 
Başvurular nasıl değerlendirilecek?
Başvurular, alanında uzman kişiler tarafından okunup EIT Food tarafından iletilen kriterler ışığında değerlendirilecek. 25 kişilik bir shortlist oluşturulduktan sonra EWA ekibi tarafından çevrimiçi görüşmelerde girişimciler daha yakından tanınacak.  En geç 30 Haziran tarihinde programa katılmaya hak kazanan 10 girişim belirlenecek ve program 1 Temmuz'da başlayacak
 
EWA Programı hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için: www.foodback.co/EWA
 
İlgili kişi
Ulaş Dağlıoğlu
GarajPR                
05447345221
ulasd@garajpr.com
 
Program partnerleri hakkında
EIT Food, gıda sistemlerini dönüştürmek için kurulmuş Avrupa'nın önde gelen gıda inovasyon inisiyatifidir. Avrupa çapında inovasyonu ve girişimciliği teşvik etmek için kurulmuş bağımsız bir AB organıdır, Horizon 2020 tarafından desteklenmektedir.
 
Impact Hub global ağının bir parçası olan Impact Hub Istanbul, güçlü partnerlerle iş birlikleri tasarlayarak, sosyal girişimcilere ve sosyal etki odaklı birey ve kurumlara eğitici programlar, etkinlikler, mentorluk, çalışma mekanı ve networking desteği sağlamaktadır.
 
Foodback, Impact Hub İstanbul'un tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformudur. Girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görmektedir. 2018 senesinden beri "EIT Food Turkey Hub" olarak görev almaktadır.
 
Topraktan tarım, gıda, ürün ve teknoloji alanlarında araştırma ve iş geliştirme yaparak çevresel ve sosyo-ekonomik etki yaratmayı hedefleyen işbirlikleri, projeler ve ürünler geliştirmektedir.
 
Empowering Women in Agrifood (EWA) programı tarım ve gıda sektöründe kapsayıcılık ile çeşitliliği teşvik etmek, kadın merkezli erken aşama girişimleri artırmak, kadınların tarım ve gıda sektörlerinde iş geliştirmesine destek olmak ve girişimcileri iş fikirlerini geliştirmeye yönlendirecek gerekli bilgi, güven ve desteği sağlamak amacıyla 8 Avrupa ülkesinde eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir.