Web sitemizde size en iyi deneyimi sunmak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Çerezlerin kullanımını ONAYLIYORUM ONAYLAMIYORUM

HABERLER

Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı için başvurular başladı: Son katılım tarihi 31 Mayıs
18.04.2024
BÜLTENE AİT GÖRSELLER
Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı için başvurular başladı: Son katılım tarihi 31 Mayıs
 
Türkiye'de tarım ve gıda sektöründe kadınların öncülük ettiği erken aşama girişimlerin sayısını artırmak ve girişimcilere iş modellerini olgunlaştırmaları için gerekli bilgi, güven ve desteği sağlamak amacıyla yürütülen EWA (Empowering Women in Agrifood) Programı'na başvurular başladı. 31 Mayıs'a kadar yapılacak başvurular arasından 10 kadın girişimci programa katılmaya hak kazanacak.
 
Avrupa Birliği'nin Gıda İnovasyon Fonu (EIT Food) tarafından desteklenen EWA programı, Türkiye'de Impact Hub İstanbul'un gıda ve tarım girişimcilik platformu Foodback yürütücülüğünde, Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü Gıda Birimi (EIT Food) desteğiyle hayata geçiriliyor.
 
Bu yıl beşincisi düzenlenen EWA Türkiye, tarım ve gıda sektöründe dönüştürücü etki yaratacak erken aşama girişimlere ulaşmayı ve bu girişimleri sektöre kazandırmayı amaçlıyor.
 
31 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilen program için başvuru koşulları ise şöyle:
  • Başvuran girişimin kurucusunun veya kurucu ortağının kadın olması
  • Türkiye'de ikamet etmek
  • Tarım ve gıda sektörlerinde etki yaratacak erken aşama girişim sürecinde olmak
  • Girişim şirketleşmiş ise, faaliyetinin 2 seneyi geçmemesi
  • Girişim şirketleşmiş ise, şirket kurulum aşamasından bu yana toplamda 30.000 avrodan fazla yatırım almamış olması
Başvurular alanında uzman kişiler tarafından incelendikten sonra EIT Food tarafından iletilen kriterler ışığında değerlendiriliyor. 25 kişilik bir kısa liste oluşturulduktan sonra EWA ekibi tarafından çevrimiçi görüşmelerde girişimciler daha yakından tanınıyor. Programa katılmaya hak kazanan 10 girişim Haziran ayı içerisinde belirleniyor.
 
Tarım ve gıda alanında inovatif ve teknolojik çözümler üreten kadın girişimcilere yönelik Türkiye'deki ilk ve tek program olan EWA Türkiye, altı ay boyunca tamamen kişiye özgü mekanizmalar ve araçlarla girişimcileri desteklemesiyle diğer hızlandırma programlarından ayrışıyor. Program sonunda gerçekleşen demo day'de 1. olan girişime 10.000 euro 2. girişime 5.000 euro para ödülü veriliyor.
 
EWA Türkiye Program İstatistikleri
  • 4 yılda EWA Türkiye programından mezun olan 40 girişimciden 6'sı yatırım aldı.
  • 4 senede programa 700'ün üzerinde başvuru alındı.
  • EWA Türkiye, 4 yılda girişimlere toplamda 1 milyon TL finansal destek verdi.
  • EWA Türkiye topluluğundaki mentor/uzman kişi sayısı 200'ü aştı.
  • EWA Türkiye programına 5 yılda; tarım teknolojileri, gıda işlenmesi, gıda güvenliği & izlenebilirlik, atık yönetimi, yeni nesil gıda & içecek sektörlerinde teknoloji geliştiren girişimciler başvuru yaptı.
  • EWA Türkiye programına 21 - 55 yaş aralığındaki kadın girişimciler katıldı.
 
EWA Programı hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için: www.foodback.co/EWA
 
İlgili kişi
Ulaş Dağlıoğlu
GarajPR               
05447345221
ulasd@garajpr.com
 
Program partnerleri hakkında
EIT Food, gıda sistemlerini dönüştürmek için kurulmuş Avrupa'nın önde gelen gıda inovasyon inisiyatifidir. Avrupa çapında inovasyonu ve girişimciliği teşvik etmek için kurulmuş bağımsız bir AB organıdır, Horizon 2020 tarafından desteklenmektedir.
 
Impact Hub global ağının bir parçası olan Impact Hub Istanbul, güçlü partnerlerle iş birlikleri tasarlayarak, sosyal girişimcilere ve sosyal etki odaklı birey ve kurumlara eğitici programlar, etkinlikler, mentorluk, çalışma mekanı ve networking desteği sağlamaktadır.
 
Foodback, Impact Hub İstanbul'un tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformudur. Girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görmektedir. 2018 senesinden beri "EIT Food Turkey Hub" olarak görev almaktadır.
 
Empowering Women in Agrifood (EWA) programı tarım ve gıda sektöründe kapsayıcılık ile çeşitliliği teşvik etmek, kadın merkezli erken aşama girişimleri artırmak, kadınların tarım ve gıda sektörlerinde iş geliştirmesine destek olmak ve girişimcileri iş fikirlerini geliştirmeye yönlendirecek gerekli bilgi, güven ve desteği sağlamak amacıyla 8 Avrupa ülkesinde eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir.